Odsouzené ženy dělají další smysluplnou činnost. Starají se o židovský hřbitov v Drahonicích
Židovský hřbitov v Drahonicích. Foto: VSČR
Louny

Nové Sedlo - Židovský hřbitov v Drahonicích, který byl založen v 16. století, se rozkládá na ploše 1744 m² a čítá zhruba sto náhrobků z let 1826 až 1904. V roce 2004 Věznice Drahonice uzavřela smlouvu o pomoci s židovskou obcí Teplice, která byla věznicí bezprostředně naplňována. Odsouzení muži odpracovali stovky hodin při obnově hřbitova.

Odsouzeným se podařilo více než osmdesát devastovaných a vandalismem poničených pomníků znovu umístit na svá místa. V letošním roce věznice Nové Sedlo, objekt Drahonice obnovila spolupráci s Židovskou obcí v Teplicích. Tak drahonické odsouzené ženy navazují na úspěšnou spolupráci obou subjektů z let 2004-2009 odsouzených mužů.

Jedná se o bezplatnou pomoc při úpravě plochy hřbitova úklidu, údržby zeleně, pomníků včetně bezprostředního okolí. Věznice nabízí odsouzeným smysluplnou pracovní činnost, která nejen směřuje k vytvoření předpokladů k úspěšnému návratu žen po výkonu trestu, ale přináší podněty k zamyšlení v oblasti, o které většina žen neměla ani tušení.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru