Prodávají lidé roušky darované Vietnamci? Už si na to stěžují na sociální síti
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Chomutov - Celé Česko v těchto dnech šije roušky. Lidé si tak pomáhají navzájem, protože ochranných pomůcek je enormní nedostatek. Někteří je nabízejí za symbolickou částku, jiní dokonce i zadarmo. Obrovskou vlnu solidarity projevili i Vietnamci žijící na našem území.

Zástupci vietnamské komunity se pustili do šití roušek mezi prvními. Ochrannými pomůckami pak začali hromadně obdarovávat města a obce, zadarmo je také rozdávají mezi lidi, kteří nemají možnost si roušky pořídit. Na sociální síti Facebook se ale v těchto dnech objevila fáma, podle níž lidé začínají kšeftovat s rouškami, které jiní vyrábějí zadarmo.

Tato informace se objevila v jedné chomutovské skupině. Podle jejího autora se v těžkých dobách ukázal křivý charakter Čechů. "Není vám to trapné? Prodávat tady roušky, které ušila vietnamská komunita? A které vám zdarma ušila a darovala," nařkl ostatní členy skupiny a pokračuje: "Tady jde vidět, že Vietnamci jsou správná komunita, která drží při sobě, ale o české komunitě se to fakt říci nedá. Ubohost."

Co myslíte, je to pravda? Byl by kdokoli z nás něčeho takového skutečně schopný? Vvydělávat na solidaritě druhých? Tomu se snad ani nechce věřit...

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru