Stálo mu to za to? Mladíkovi z Lounska hrozí za krádež žvýkaček tři roky vězení!
ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Podezření z trestného činu krádeže sdělili žatečtí policisté 22letému muži z Lounska. Vysloužil si ho díky tomu, že v pondělí odpoledne měl v žatecké prodejně odcizit dvě balení žvýkaček.

Takové jednání by vzhledem k nízké hodnotě odcizených věcí nezakládalo podezření z trestného činu. Mladík se však skutku měl dopustit přesto, že byl v posledních třech letech opakovaně odsouzen za spáchání trestného činu krádeže.

"V takovém případě není podle zákona hodnota odcizených věcí důležitá, rozhodující je právě skutečnost, že dotyčný byl v posledních třech letech za majetkový trestný čin odsouzen nebo potrestán. Recidiva navíc zvyšuje trestní sazbu, která může být v případě odsouzení uložena, a to až na tři roky odnětí svobody," vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru