Podvod: Muž (31) odebíral zboží na faktury, ty ale neplatil. Věci pak prodával na internetu
ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Z trestného činu podvodu je obviněn 31letý muž z Kadaně, který měl podle zjištění kriminalistů na jaře jako podnikající fyzická osoba odebírat zboží na faktury a nic za ně neuhradit. Zboží pak měl nabízet k prodeji na internetu.

Nejprve měl v průběhu dvou týdnů koncem března a začátkem dubna z jedné prodejny v Lounech postupně odebrat různé nářadí, například řetězové a motorové pily, křovinořez, vysavač apod. Zboží bylo vydáno celkem ve čtyřech případech, vždy na základě faktur splatných o několik dní později. Celková částka za takto odebrané zboží byla vyčíslena na téměř 140 tisíc korun. Ani jedna z faktur nebyla uhrazena.

Jeho jednání mělo pokračovat i v druhé polovině dubna, kdy se však pro další zboží měl vydat do prodejny v Teplicích. Celkem třikrát tam měl stejným způsobem odebrat další nářadí jako akumulátorové úhlové brusky, kombinované kladivo, magnetickou vrtačku a podobné zboží v celkové hodnotě těsně přesahující částku 140 tisíc korun. Za produkty nic nehradil, protože faktury byly splatné opět až za několik dní. Ani po jejich uplynutí k úhradám nedošlo.

Po nějaké době se zástupci poškozených firem obrátili na policii. Šetřením případu bylo zjištěno, že odebrané produkty měl dotyčný nabízet k prodeji prostřednictvím dvou internetových portálů. Část byla zřejmě tímto způsobem prodána nezjištěným osobám. Přibližně dvě třetiny zboží policisté zajistili a vrátili majitelům.

Podle policistů měl obviněný předmětné produkty už od začátku odebírat od jejich dodavatelů s vědomím, že svým závazkům vyplývajícím z výše zmíněných faktur není schopen dostát. V té době totiž neměl žádné příjmy ani majetek a naopak měl několik exekucí.

Popsaného jednání se navíc měl dopouštět v době vládou vyhlášeného nouzového stavu v souvislosti s ohrožením zdraví způsobeným nemocí Covid-19. V návaznosti na tuto skutečnost může být v případě odsouzení potrestán odnětím svobody v rozmezí dvou až osmi let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru