VÍTE, ŽE... Na vrcholku Milešovky můžete v nouzi zdarma přespat v tomto skromném prostoru?
Nouzovna na vrchu Milešovky. Zdroj: DA České středohoří
Louny

České středohoří - Oblíbený cíl turistických výletů - nejvyšší hora Českého středohoří Milešovka - se pyšní několika nej.

Kopec s rozhlednou, meteorologickou stanicí a horskou chatou se v Časku řadí mezi největrnější horu s nejvyšším počtem bouří. Rozhled z ní je považován za jeden z nejkrásnějších v naší zemi. Po výstupu na vrchol přes národní přírodní rezervaci Milešovka, která je rovněž evropsky významnou lokalitou soustavy NATURA 2000, je možné strávit příjemné chvíle v zázemí pro turisty a občerstvit se.

Na Milešovce je od prosince 2020 otevřena Veberova nouzovna pro nouzové přespání na vrcholu. Kapacita je 10 osob a přespání je ve skromných podmínkách možné zdarma. Nelze ji používat ke komerčním účelům.

0407milesovka

Na vrchol se můžete vydat z několika výstupových míst:

  • z Bílky - 2,1 km po červené turistické trase (parkoviště)
  • z Milešova - 2,5 km po červené turistické trase (od hřiště)
  • z Velemína - 5 km po modré turistické trase
  • z Černčic - 2,3 km po modré turistické trase
  • Lovoš - Milešovka - po modré turistické trase z vrcholu na vrchol - 12 km
REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru