OBRAZEM: Dobrovolní hasiči z Podbořan oslavili 150 let od svého založení. Velkolepá akce se měla konat už v loňském roce
SDH z Podbořan oslavil 150 let od svého založení. Foto: Laurencia Helásková
Louny

Podbořany - V sobotu 17.září 2022 SDH v Podbořanech pořádal velkolepou slavnost ke 150 letům založení sboru. Akce, která pro všechny hasiče moc znamená, se připravovala už od podzimu 2021. Oslava se měla odehrát už v roce 2021, ale kvůli situaci okolo pandemie Covidu-19 byla přeložena.

"Hromadně jsme se se členy shodli, že akci uskutečníme v tomto roce a v září, kdy by nemusel být s pořádáním akce žádný problém z epidemiologického hlediska, což se nedá bohužel nijak zaručit, " řekl počátkem roku starosta SDH Podbořany František Houdek.

V roce 1971 bylo výročí ke 100 letům založení sboru také uskutečněno na náměstí a ve velkém stylu, proto hasiči chtějí pokračovat v tradici. Během dne tak mohli návštěvníci vidět hasičskou techniku, ukázky zásahů z hasičské činnosti, práci psovodů Vězeňské služby z Nového Sedla nebo ukázku armádní techniky ze Žatce. Součástí oslav byl i bohatý kulturní program.

Podpořit své hasičské kolegy přijely i další sbory z okolí.

FOTO

2209hasici4

2209hasici1

2209hasici2

2209hasici3

2209hasici6

2209hasici7

2209hasici8

Foto: Laurencia Helásková

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru