Plavkyně Sára Černá přivezla zlato z Mistrovství České republiky
Sára Černá. Foto zdroj: Žatecký maják
Louny

Žatec - V plzeňských Slovanech proběhlo o posledním listopadovém víkendu zimní Mistrovství ČR v plavání v krátkém bazénu. Na závodech se představila česká elita, nechyběli ani žatečtí plavci.

Z našeho města se do Plzně kvalifikovalo 8 plavců: Lenka Bešíková, Sára Černá, Agáta Povová, Klára Suková, Simona Vavríková, Jakub Kroulík, Jan Lím a Filip Mach.

Největšího žateckého úspěchu dosáhla skvělá Sára Černá, která si v téměř každém startu vylepšila své osobní maximum a vyplavala si několik finálových bojů. Na trati 50P Sára postoupila do finále ze čtvrtého místa, avšak ve finále předvedla dechberoucí výkon a dohmátla na neuvěřitelném 1. místě.

Další žateckou finalistkou byla Klára Suková, jež i přes méně natrénovaných hodin vylepšila své osobní rekordy, a také zavítala na stupně vítězů, když na trati 100Z doplavala na bronzové příčce.

Skvělé výkony předvedla i Lenka Bešíková, a to přes zdravotní indispozici. Lenka se probojovala do finále na 50 a 100Z, kde skončila těsně pod stupni vítězů. I 4. místo je v souvislostiy zdravotním patáliím Lenky naprosto skvělé.

Výbornou formu ukázal i jediný dospělý plavec Filip Mach, jenž si ve všech svých startech zlepšil letošní maxima a doplaval do finále. Na trati 50P skončil na chvályhodném 12. místě v kategorii dospělých.

Krásného výsledku dosáhla i žatecká štafeta na 4x50PZ ve složení Černá, Suková, Mach a Kroulík. Tato čtyřka vyplavala skvělé 12. místo z 22 přihlášených.

Jakub Kroulík, Jan Lím, Agáta Povová a Simona Vavríková se sice neprobojovali mezi nejlepší, ale všichni si vylepšili svá letošní maxima, a tak závody hodnotí pozitivně.

Děkujeme všem plavcům za vzorné reprezentování města i klubu.

Naspal kar, zdroj: Žatecký maják

2911zlato3

2911zlato2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru