Policisté chytili tři opilé řidiče za volantem. Jeden skončil na záchytce
Ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - V posledních dnech policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 45letému cizinci, 60letému a 29letému muži z Loun.

V prvním případě byl 45letý řidič vozidla zn. Škoda v polovině listopadu v odpoledních hodinách na silnici I/7 na úrovni sjezdu Louny- východ zastaven hlídkou postoprtských policistů. "Kontrolou policisté pojali podezření, že je muž pod vlivem alkoholu a podrobili ho dechovým zkouškám, které jejich podezření potvrdily. Výsledky vyšly pozitivní s hodnotou přesahující 2,7 promile alkoholu v dechu. Řidič byl na místě zadržen a na pár hodin skončil na protialkoholní záchytné stanici," uvedl policejní mluvčí Kamil Marek.

Dalším hříšníkem se stal 60letý řidič vozidla zn. Škoda, který byl ve večerních hodinách v obci Žerotín zastaven hlídkou lounských policistů. "Ti u řidiče zjevně posilněného alkoholem provedli dechové zkoušky, jejichž hodnoty se pohybovaly nad 1,8 promile," pokračoval mluvčí.

Posledním alkoholem posilněný řidič ve věku 29let byl v časných ranních hodinách v ul. Postoloprtská v Lounech odhalen hlídkou místních policistů. "Po dechových zkouškách, kdy hodnota alkoholu v dechu neklesla pod 2,4 promile, byl zadržen jako výše uvedení „mistři volantu“," dodal na závěr Kamil Marek.

Za své nezodpovědné chování by si dotyční muži mohli u soudu vyslechnout verdikt v podobě trestu odnětí svobody až na jeden rok, peněžitého trestu nebo zákazu činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru