Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Celkem sedm projektů, v jejichž rámci se mají modernizovat části čtyř žateckých základních škol, podpoří město Žatec. Předfinancování projektů z Integrovaného regionálního operačního programu schválili v únoru zastupitelé města, k realizaci by mělo dojít v průběhu letošního léta či podzimu.
 

Základní škola v ulici Petra Bezruče připravila dva projekty v celkové hodnotě 3 miliony korun. Modernizace školní družiny zajistí vybavení družiny novým nábytkem, ale také pomůže s rekonstrukcí podlahy či pořízení moderní techniky, jako je interaktivní tabule. Modernizace polytechnické učebny pak zajistí nové vybavení dílen, a to nejen nábytkem, ale třeba i nářadím a dalšími pomůckami.

Město se zavázalo předfinancovat také dva projekty Základní školy Jižní v celkové hodnotě 5 milionů korun, a to Cvičnou žákovskou kuchyni a Ateliér a uměleckou dílnu. Díky dotačnímu projektu získá škola nově rekonstruované a vybavené učebny.

Z prostředků IROP a díky předfinancování městem připravuje dva projekty za celkem 3 miliony také ZŠ na náměstí 28. října. První záměr se týká modernizace vybavení učeben, druhý obnovy výpočetní techniky. Konkrétně se jedná o vybavení sedmi učeben digitálními pomůckami a nové IT zařízení do tří odborných učeben. Jde například o digitální pomůcky, které lze využít pro badatelství, přírodní vědy, jazyky, ale i pro práci s virtuální realitou.

Sedmým podpořeným projektem je Čtenářská dílna na ZŠ v Komenského aleji, kdy se počítá s výdaji 1 milion korun. Součástí projektu je nákup nového nábytku, ale také moderního vybavení, jako jsou elektronické čtečky, tablety, interaktivní panel, sluchátka či audioknihy. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru