Foto: Policie ČR
Louny

Chomutovsko - Měsíce práce chomutovského TOXI týmu znovu přinesly výsledky v podobě dopadení tentokrát hned čtyř dealerů drog.

"V průběhu září loňského roku nejprve kriminalisté od městských strážníků z Klášterce nad Ohří získali poznatek o možné distribuci pervitinu na Klášterecku. Rozpracováním tohoto poznatku a rozsáhlým šetřením získali informace svědčící o distribuci převážně pervitinu několika osobami a o podílu těchto osob na drogové trestné činnosti. K distribuci docházelo jak v Klášterci nad Ohří a okolí, tak na Kadaňsku," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Minulý víkend spustili kriminalisté spolu s dalšími chomutovskými útvary a se zásahovou jednotkou realizaci. Cílem bylo zadržet jednoho z podezřelých přímo po nákupu pervitinu, pro který si měl dle zjištěných informací zajet na Děčínsko a zakoupenou drogu zajistit, poté zadržet další podezřelé a provést domovní prohlídky i prohlídky nebytových prostor a další úkony včetně výslechů apod.

"Při samotné realizaci nejprve policisté s využitím zásahové jednotky na silnici č. 1/13 zastavili vozidlo, v němž se jako řidič nacházel jeden z podezřelých (45 let), spolu s ním policisté zadrželi i jeho spolujezdce. Jak se vzápětí ukázalo, dotyční se skutečně vrátili „z nákupu“, kdy v autě policisté zajistili přes 90 gramů pervitinu. Jeden z těchto zadržených byl později propuštěn, drogu totiž nenakupoval ani neprodával, pouze dostal od svého známého za úkol pervitin „ochutnat“, aby se dealer (který sám pervitin neužívá) při jeho nákupu přesvědčil o jeho kvalitě," popsala mluvčí.

Následovala zadržení dalších podezřelých a zmíněné prohlídky a výslechy. Zajištěno bylo celkem více než 160 gramů bíložluté a bílé krystalické látky (dle orientačního testu šlo o pervitin), nádoby se sušinou zelené rostliny (marihuany), plastové sáčky, digitální váhy a další věci.

"Celkem při akci policisté zadrželi pět mužů, z nichž čtyři následně vyšetřovatel na základě důkazů obvinil ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nejstarším z obviněných je 45letý muž, který jako jediný z obviněných sám pervitin neužívá. Protože ho měl v místě svého současného bydliště v Klášterci nad Ohří dle zajištěných důkazů distribuovat ve značném rozsahu, může mu soud uložit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Stejná horní hranice trestu hrozí i dalšímu obviněnému (37 let), který měl pervitin prodávat v místě svého bydliště v Kadani. Tento muž se totiž jednání měl dopustit i přesto, že byl v roce 2021 odsouzen za obdobnou trestnou činnost. Na dobu od jednoho roku až do pěti let by za mříže mohl usednout 31letý Klášterečan, který měl kromě pervitinu prodávat i marihuanu a vydělat tak desítky tisíc korun. Posledním z obviněných je 41letý muž z obce na Klášterecku, který si měl ve svém bydlišti také prodejem pervitinu „přivydělat“ minimálně několik tisíc korun. U soudu mu za to hrozí pobyt ve věznici na dobu od jednoho roku do pěti let," informovala Miroslava Glogovská.

Dva z obviněných (ve věku 45 a 31 let) jsou stíháni vazebně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru