Ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Městský úřad Louny obsadil od 22. dubna pozici školního preventisty. Jeho hlavní pracovní náplní budou činnosti a aktivity spočívající v předcházení společensky nežádoucího chování před školou, v její blízkosti a v prostorách školského zařízení.


„Školního preventivní pracovník se bude svojí činností snažit předcházet záškoláctví, bude pracovat s žáky rodičů, u nichž je podezření na „skryté“ záškoláctví, bude během výuky sledovat klima třídy, kde konflikty hrozí, případně jsou časté,“ popisuje tajemník Městského úřadu Louny Michael Straka, podle kterého vybrala komise uchazeče nejlépe odpovídajícího profilu i s osobním zájmem o danou sociální oblast.

Mezi úkoly preventisty, kterým se na základě výběrového řízení stal Bc. Radek Miličevič, bude také tvorba návrhů opatření týkající se všech škol, případně předání zpětné vazby zřizovateli. To vše za úzké spolupráce s metodiky prevence jednotlivých škol. Preventistovi by neměli uniknout žáci ohrožení kyberšikanu ani ti, kteří ji páchají.

„Cílem projektu je eliminace a předcházení patologickým jevům a zlepšení klimatu ve školách a v jejich okolí. Dále je cílem nabídka služeb v oblasti mimoškolních aktivit, které povedou k účelnému, nekonfliktnímu využití volného času dětí,“ dodává mluvčí radnice Marcel Mihalik.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru