Louny - V sobotu 15. října proběhla letošní druhá sběrová sobota biologicky rozložitelného odpadu. Občané měli možnost odevzdat biologicky rozložitelný odpad do 7 velkoobjemových kontejnerů, které byly rozmístěny po městě.

popelnice01Ilustrační foto

Novinkou, oproti jarnímu termínu, byla specializovaná obsluha u každého kontejneru, která dohlížela na ukládaný odpad. „Tento systém se nám velice osvědčil a máme v plánu jej ponechat i pro další termíny sběru biologicky rozložitelného odpadu“ uvedla k novince Ing. Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku Městského úřadu v Lounech. S dohledem nad ukládaným odpadem pomáhali také strážníci Městské policie v Lounech.

Během jarního termínu svozu bylo do kontejnerů uloženo 3,43 tun odpadu, přičemž 45 % tvořily jiné složky (objemný odpad) než biologicky rozložitelný odpad. Při podzimním svozu byl již v kontejnerech pouze biologicky rozložitelný odpad a to hlavně díky zavedení systému obsluhy u jednotlivých kontejnerových stání. Celkem bylo v podzimním termínu uloženo 3,19 tun biologicky rozložitelného odpadu.

2610sberovasobota

„Mimořádný svoz provedený v sobotu 15. října pokládám za úspěšný a při řešení problematiky odstraňování bioodpadu v Lounech oceňuji shodu, spolupráci a koordinovaný postup rady města, komise pro životní prostředí a odboru správy majetku MÚ“ dodal k podzimnímu svozu biologicky rozložitelného odpadu předseda komise pro životní prostředí Ing. Milan Skula.

Do kontejnerů lidé nejčastěji odkládali zahradní odpad (trávu, listí, plody, aj.) a drobný dřevní odpad. Biologicky rozložitelný obsah kontejnerů je svážen do kompostárny společnosti Marius Pedersen v Chudeřicích. V kompostárně je veškerý bioodpad zpracováván pro výrobu kompostu a následně je aplikován na plochy zdevastované hornickou činností nebo při tvorbě okrasných zahrad a parků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru