U Řevničova začaly práce na 10 kilometrech dálnice D6. Řidičům se otevřou v roce 2020
Foto: Ministerstvo dopravy ČR
Louny

Řevničov - Ministr dopravy Dan Ťok slavnostně zahájil práce na téměř 10 kilometrech dálnice D6 mezi Prahou a Karlovými Vary. Stavby Nové Strašecí – Řevničov a Řevničov, obchvat uleví od tranzitní dopravy přilehlým obcím a zrychlí cestu z Prahy do krajského města. Vysoutěženy byly obě stavby za dvoutřetinovou cenu.

„V tomto úseku nahrazujeme nedostatečnou silnici I/6. Chceme ulevit obyvatelům od tranzitní dopravy. Stavíme moderní, bezpečnou silnici a řidičům ji otevřeme v říjnu 2020,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

Oba nově zahájené úseky D6 byly vysoutěženy se značnou finanční úsporou. V případě úseku Nové Strašecí – Řevničov se podařilo snížit cenu stavby z odhadovaných 1,15 mld. korun (bez DPH) na 745 milionů, což představuje úsporu ve výši 35% ceny. Obchvat Řevničova pak bude stát 1,06 mld. korun bez DPH namísto odhadovaných 1,8 miliardy. V tomto případě se tedy jedná o úsporu 41%.

1312dalnice2

Foto: Ministerstvo dopravy ČR

Při přepočtu ceny za kilometr patří úsek D6 Nové Strašecí – Řevničov k nejlevnějším vysoutěženým úsekům vůbec. Pro řidiče se nových deset kilometrů dálnice D6 otevře na podzim roku 2020. V příštím roce budou zahájeny práce také na obchvatu Lubence.

Ve výstavbě je aktuálně 75 kilometrů dálnic a 48 kilometrů silnic prvních tříd. Ministerstvo za uplynulé čtyři roky dokončilo 96 kilometrů dálnic, z čehož 33 kilometrů jsou zcela nové úseky a 63 kilometrů je modernizovaná D1, která je de facto stavbou kompletně nové dálnice za provozu. Už v pondělí 11. prosince byla dále zahájena také stavba přeložky silnice I/16 Slaný – Velvary. Tato nová silnice prakticky vytvoří obchvat Slaného a odvede tranzitní dopravu z města.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru