Zajímavá příležitost ve Stekníku: zámek poprvé ukáže jindy uzavřené prostory
Zámek Stekník. Foto správa zámku
Louny

Stekník – Pokud ještě přesně nevíte, kam nasměrovat víkendový výlet, zajímavá příležitost se nabízí na zámku Stekník. Lidé tam budou moci v sobotu a v neděli vůbec poprvé se podívat do prostor západního křídla, které je jinak pro veřejnost uzavřeno. Od loňského podzimu ho opravují odborníci – restaurátoři.

Správa zámku tuto možnost připravila jako dárek pro návštěvníky k Mezinárodnímu dni památek, který se slaví právě dnes. „Pro zájemce to bude úplně první možnost mimořádně navštívit prostory, které procházejí v současné době restaurováním. Součástí prohlídky bude i krátká projekce, zachycující současnou obnovu a restaurování zámku,“ uvedla kastelánka zámku Stekník Jana Zajíčková.

Tyto mimořádné prohlídky, spojené s nahlédnutím do práce restaurátorů, budou jen čtyři a budou začínat v sobotu i v neděli vždy v 10 a ve 13 hodin. Kromě nich budou na zámku probíhat i běžné prohlídky interiérů, se začátkem vždy každou celou hodinu, ovšem bez návštěv restaurovaných částí památky.

Restaurátoři v západním křídle pracují už několik měsíců. Obnovují malby, dřevěné obklady stěn, kachlová kamna a krby, vitráže, parketové podlahy, dveře, okna včetně kování a zámků a mnoho dalších cenných kulturních historických prvků.

Návštěvníci si kromě zámku budou moci samozřejmě prohlédnout i rozlehlou terasovitou zahradu v krásných jarních kulisách. A pro účastníky turistického pochodu Prtský špacír, který v sobotu startuje z Postoloprt, připravila správa zámku ještě jedno překvapení: tito výletníci a sportovci budou mít vstup na prohlídky do zámku bezplatný.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru