Dvě ženy podváděly s dávkami na bydlení
Ilustrační foto Oldřich Hájek
Louny

Louny - Usnesení o zahájení trestního stíhání z trestného činu podvodu si převzala 54letá žena. Pobírala příspěvek na bydlení, ale zamlčela přítomnost manžela ve společné domácnosti.

Městský úřad jí od roku 2014 vyplácel příspěvek na bydlení. „Zamlčela však přítomnost manžela ve společné domácnosti a tato skutečnost má podstatný vliv na výši přiznané dávky. Žena uvedla pracovnice lounského úřadu v omyl a neoprávněně si přišla k částce přes 100 tisíc korun,“ uvedla Irena Pilařová, mluvčí Policie ČR Louny. Teď ji čeká soud, který by jí mohl uložit vězení v délce jeden rok až pět let.

Obvinění z trestného činu podvodu si vyslechla i jiná, 35letá žena. Podle kriminalistů se i tato žena chtěla zřejmě obohatit tím, že chtěla uvést v omyl pracovnice lounského úřadu práce. „K žádosti příspěvku na bydlení předložila nepravdivé potvrzení o zaplacení nájemného. Kdyby jí dávka byla vyplacena, přišla by si na obnos přesahující 6 tisíc korun,“ uvedla Irena Pilařová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru