OD SOUSEDŮ: Krajská zdravotní dokončila rekonstrukci oddělení nukleární medicíny v chomutovské nemocnici
Slavnostní otevření Oddělení nukleární medicíny se zúčastnili členové vedení Krajské zdravotní - Jiří Novák, předseda představenstva, generální ředitel Petr Fiala a Irena Voříšková, ředitelka zdravotní péče Krajské zdravotní- Nemocnice Chomutov. Rekonstruovanými prostorami je provedl Aleš Chodacki, primář Oddělení nukleární medicíny Zdroj: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Chomutov - Krajská zdravotní dokončila rekonstrukci a modernizaci Oddělení nukleární medicíny v chomutovské nemocnici. Jednalo se o investici za téměř 43 milionů korun.

„První etapa obnovy nukleární medicíny, kterou jsme završili v roce 2016, přišla na 25 milionů korun. Druhá část rekonstrukce oddělení byla investicí za 17,8 milionu korun. Celkem jsme do nukleární medicíny v Chomutově investovali téměř 43 milionů. Vedení společnosti splnilo, co si předsevzalo – do obou pracovišť, která jsou součástí Komplexního onkologického centra, tedy v ústecké Masarykově a v chomutovské nemocnici, Krajská zdravotní s výraznou finanční podporou Ústeckého kraje investovala dohromady více než 160 milionů korun. Výsledkem je nejmodernější nukleární medicína v České republice,“ uvedl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní. „Je vidět, že naše nemocnice se posouvá dál, prostředí se zlepšuje pro pacienty, ale i pro zaměstnance,“ doplnila MUDr. Irena Voříšková, ředitelka zdravotní péče Krajské zdravotní - Nemocnice Chomutov.

Nukleární medicína je lékařský obor, který slouží k diagnostice a léčbě pomocí izotopů, patří mezi neinvazivní vyšetřovací metody. Na rozdíl od diagnostické radiologie, která je založena na anatomii, nukleární medicína umožňuje získávat informace nejen anatomické, ale hlavně o orgánových funkcích či metabolizmu.

Nové přístroje i prostory

Krajská zdravotní zajistila pro modernizaci chomutovského oddělení nukleární medicíny značné prostředky. Zakoupil se přístroj Hybridní systém SPECT/CT za 13 847 240 korun, který byl z 85 procent hrazen z Regionálního operačního programu Severozápad. V souvislosti s pořízením přístroje proběhly úpravy nejen potřebných prostor, ale také čekáren, komunikačních a dalších obslužných prostor, vše za 6,43 milionu korun. Úpravy byly dokončeny v březnu 2015.

1306nemocnice1

Zcela z prostředků Krajské zdravotní za 2,86 milionu korun byla vybudována laboratoř pro přípravu radiofarmak. Vybavení této laboratoře za 2 miliony korun nakoupila Krajská zdravotní rovněž z vlastních zdrojů. Celkové investice do nukleární medicíny chomutovské nemocnice v I. etapě její rekonstrukce přesáhly 25 milionů korun.

Druhá etapa modernizace navazovala na již fungující provoz stávající vyšetřovny SPECT/CT. Do rekonstruovaných prostor II. části jsou nově umístěny další diagnostické přístroje - přístroj SPECT GE DISCOVERY pořízený za 11 milionů korun Kč včetně a starší přístroje - gamakamera Cardio C a planární kamera MB 9200. Dále zde jsou nově zřízeny místnosti ovladoven těchto diagnostických přístrojů, pracovna pro technika oddělení, čekárna pro nenaaplikované pacienty a hygienická smyčka pro personál. S těmito úpravami rovněž souvisí úprava veškerých instalací – rozvodů vody, kanalizace, vytápění, elektroinstalace a vzduchotechniky.

Celkové investiční náklady činí 6,8 milionu korun, termín dokončení byl 14. května. Celkem v obou etapách bylo investováno do nukleární medicíny v Nemocnici Chomutov bezmála 43 milionů korun.

1306nemocnice3

1306nemocnice5

1306nemocnice6

1306nemocnice2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru