POSLECHNĚTE SI: Nenechte si ujít parádní podívanou! Na Ústecku si připomenou 208. výročí bitvy u Chlumce
Foto zdroj: Město Ústí nad Labem
Louny

Ústecko - Ústecko zažije rekonstrukci napoleonské bitvy. V sobotu 4. září se u Chlumce utká 250 vojáků! Připomenou tak 208. výročí slavného střetu koaličních vojsk Rakouska, Ruska a Pruska s francouzskou armádou generála Vandamma.

Hlavní program začne v sobotu v Chlumci u Ústí nad Labem otevřením dobového vojenského tábora a vrcholem budou dvě odpolední bitvy. Vojáci nasadí do boje kromě pěchoty i dělostřelectvo s 15 děly a jízdu se 30 koňmi.

Vzpomínkové akce začnou již ve čtvrtek 2. 9. a to v 10:00 hodin bitevní ukázkou v Tisé (Malé stěny), která připomene střet mezi rakouskými husary a ustupující francouzskou armádou. Odpoledne kolem 14. hodiny je plánovaná bitevní ukázka v Telnici u Oprámu, která připomene druhou bitvu ze září 1813. Od 18:00 hodin proběhne další bitevní šarvátka, a to u Velkého Chvojna.

Hlavní část vzpomínkových akcí proběhne v sobotu 4.9. v prostoru – Chlumec za Horkou – pole mezi Chlumcem a Žandovem, kde bude jak bojiště tak i vojenské ležení otevřené pro veřejnost. Od 11:00 otevře veřejnosti vojenský tábor. Příchozí se mohou těšit na dobovou muziku, divadelní scénku "Verbování" a "Diplomaté", kejklíře, tanečnice a pouliční divadlo rozpoutá tu pravou atmosféru v krčmě, na dobovém tržišti a při předvádění řemesel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru