VIDEO: Takto se baví ve Staňkovicích! V maskách vyrazili do průvodu
Masopust ve Staňkovicích. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Staňkovice - Myslivec s medvědem jako strážci kasy a další vtipné masky jste mohli vidět v sobotu ve Staňkovicích. Místní tam vyrazili v převlecích do masopustního průvodu.

Masopust, neboli karnevalové období, bylo v minulosti období od Tří králů do Popeleční středy. Popeleční středou začíná postní období před Velikonocemi. Maškarní zábava, která probíhala zpravidla na masopustní úterý, tedy v úterý před Popeleční středou, byla vyvrcholením masopustu.

Tato krásná tradice se drží již řadu let i v obci Staňkovice na Žatecku, kde v sobotu probíhal masopustní průvod masek provázený hudbou.

Vozidla projíždějící obcí byla právě tímto průvodem zastavována a řidiči bez větších problémů rádi vždy přispěli do kasy, kterou střežil již zmíněný myslivec s medvědem na masopustní radovánky.

https://www.youtube.com/watch?v=HfvxhKQ2JK0

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru