Nejsi na to sám: Odsouzení z Nového Sedla už vědí, kde hledat po propuštění na svobodu pomocnou ruku
2x foto zdroj: VSCR
Louny

Nové Sedlo - Předpokladem efektivní sociální práce s pachatelem trestné činnosti je týmová práce odborných pracovníků a aktivní přístup samostatného odsouzeného. Pravidelné schůzky sociálních kurátorů, pracovníků úřadu práce a dalších subjektů se stávají nedílnou součástí kontinuální sociální práce ve Věznici Nové Sedlo.

Proto odsouzení před ukončením výkonu trestu měli možnost besedovat a pojmenovat problémy, které je čekají po opuštění brány věznice, ale hlavně kde hledat pomocnou ruku. Sociální kurátorky Taťána Tkadlečková z Městského úřadu Louny a Pavla Palowski z Městského úřadu Litvínov nastínily spolupráci s odsouzeným po výkonu trestu, pracovnice Úřadu práce ze Žatce Lenka Dvořáková a Karolína Nováčková uvedly odsouzené do problematiky evidence uchazeče o zaměstnání a oblasti podpory v nezaměstnanosti.

Pavla Andersová z Diakonie, občanské poradny v Litvínově seznámila přítomné s chodem dluhové poradny a jak se poprat s dluhy. V rámci kontinuální sociální práce schůzky tohoto charakteru se stávají pravidlem, kdy odsouzení v rámci volné diskuze se snaží řešit své problémy sociálního charakteru a dostávají bezprostředně odpovědi, popřípadě návody jak přistupovat k řešení.

Pravidelné schůzky s odsouzenými před ukončením výkonu trestu dávají jednoznačný signál směrem k odsouzenému a to, jestliže jsi přesvědčen, že chceš něco sám se sebou udělat, Nejsi na to sám……

(eko)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru