V Razicích kdosi ukradl tuto sochu. Kde se objeví na zahradě? Obec nabízí za nalezení odměnu
Foto: Obec Hrobčice
Louny

Hrobčice – Od opravené vodárny v Razicích kdosi ukradl sochu, kterou tam pro radost vyráběl sochař a umělecký štukatér z Koporeče na Mostecku Karel Kaliba.

O pomoc při nalezení ukradené sochy, která je vyrobená z betonu s barevnou patinou imitující bronz, požádala všechny obyvatele obec Hrobčice. Dílo se ztratilo v noci z 9. na 10. října. Manipulace se sochou musela být obtížná, váží několik desítek kilogramů.

Hrobčice přidaly vzkaz pro nynějšího majitele: „Socha je mrazuvzdorná, nepotřebuje zazimovat. Ve sběrných surovinách má hodnotu 0 Kč a doma Vás také nezahřeje. Pro autora a místní obyvatele má však hodnotu značnou, proto Vás žádáme, aby byla navrácena na své místo,“ sdělil úřad na Facebooku.

„Budu dál tvořit, lidi budou dál krást a ničit, třeba jim to jednou dojde. A teprve potom vstoupíme do Evropy a nebudeme se chovat hezky, jen když je mistrovství světa v hokeji,“ nenechává se zloději znechutit Karel Kaliba.

Pokud jste viděli, jak někdo sochu nakládá či s ní nějak manipuluje, oznamte to na linku 158 nebo na Obecním úřadě v Hrobčicích či přímo starostce obce. Informace jsou spojeny s odměnou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru