Žatec - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje provedla v minulých dnech kontrolu v restauraci Steišn na žateckém Kruhovém náměstí. A nedopadlo to úplně dobře.

1203stejsn

Potraviny určené k likvidace v žateckém Steišnu. Foto: KHS Ústí nad Labem

Při kontrole bylo zjištěno, že v chladícím zařízení byly uchovávány potraviny s prošlým datem použitelnosti (tučné mleté hovězí maso, vepřová krkovice, kynutý knedlík, mozzarela) a pokrmy, které byly připraveny předešlého dne a skladované po stanovené lhůtě výdeje. Informovali o tom hygienici na svém webu.

Jednalo se o potraviny, které nelze uvádět do oběhu po stanovené lhůtě použitelnosti, neboť nejsou považovány za potraviny bezpečné, a o pokrmy, které nesplňovaly požadavky v rámci postupů založených na zásadách kritických bodů. Zjištěný stav nevylučoval riziko pomnožení patogenních mikroorganismů v nich s následným možným ohrožení zdraví fyzických osob.

U těchto potravin a pokrmů, které nelze považovat na bezpečné, byla na místě nařízena jejich likvidace. Provozovatel o pět dní později prokázal krajské hygienické stanici, že likvidace byla provedena. Za zjištěné nedostatky byla provozovateli uložena sankce.

Nejde na začátku března o jediný prohřešek žateckých provozoven. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje provedla ve čtvrtek 2. března státní zdravotní dozor v provozovně caffe pizzerie PANAMERA na adrese Nákladní 359. Při kontrole byly zjištěny nedostatky v provádění úklidu, nedodržování doby trvanlivosti potravin a jídel balených v provozovně a ve značení rozpracovaných jídel. Psali jsme zde.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru