Louny - Již od 1. dubna letošního roku se mohou cestující svézt každou sobotu, neděli a ve státní svátek nostalgickým vozem na trati linky Lovosice – Most, které se říká Švestková dráha. Kraj tento týden podepsal smlouvu o jejím provoz s novým dopravcem.

1103motoracek

Loňská první jízda historického vlaku na Švestkové dráze. Foto: Oldřich Hájek

Ústecký kraj v současné době připravuje zahájení provozu turistických železničních linek. Jednou z nich je právě také turistická linka č. T4 Lovosice – Most, na které došlo oproti loňskému roku z důvodu změny vlastníka trati také ke změně dopravce.

Novým dopravcem se stala společnost AŽD Praha, která je významným ryze českým dodavatelem a výrobcem zabezpečovací, telekomunikační, informační a automatizační techniky, zejména se zaměřením na oblast kolejové a silniční dopravy včetně telematiky a dalších technologií. AŽD Praha  plánuje investovat finanční prostředky do trati Lovosice – Most za účelem jejího využití nejen pro provoz turistické železniční linky, ale také pro testování přejezdových zabezpečovacích systémů. Jízdní řád najdete na internetové adrese www.dopravavauk.cz.

Smlouvu o veřejných službách v přepravě cestujících turistické lince T4 platnou do roku 2021 podepsali v pátek za Ústecký kraj hejtman Oldřich Bubeníček a za AŽD Praha Zdeněk Chrdle, jednatel společnosti.

Video z loňské první jízdy motoráčku

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru