Tannbach. Zajímavý příběh natáčený u Kryr vysílá nyní Česká televize
Seriál Tannbach, záběry z Podbořanska. Foto Česká televize
Louny

Podbořansko – Česká televize začala vysílat třídílný televizní film s názvem Tannbach, vesnice na dělící čáře. Zobrazuje osudy lidí v německé vesnici krátce po válce a pak v dalších letech. Většina záběrů vznikla na Podbořansku – v Běsně u Kryr.

První řada seriálu byla natočena v roce 2015 a u diváků v Německu pak vzbudila velký úspěch. Německý štáb se tedy o rok později znovu na Podbořansko vrátil a natočil tam i druhou řadu filmové minisérie, opět třídílnou.

Čeští diváci mají nyní možnost vidět první řadu seriálu. V Německu běžel pod názvem Tannbach, Schicksal eines Dorfes (Tannbach, osud jedné vesnice), v ČR se uvádí s podtitulem Tannbach, vesnice na dělící čáře.

Česká televize uvádí seriál od 4. do 18. května, vysílá ho vždy v pátek pozdě večer až po 23. hodině na programu ČT2. Každý z dílů se pak dá ještě zhruba týden po svém odvysílání přehrát na webových stránkách ČT, takže pokud mají zájemci z řad diváků přístup k internetu, mohou si snímek pustit dodatečně v čase, který jim vyhovuje.

Děj filmové série se odehrává v letech 1945 – 1952. Zajímavý film sleduje osudy lidí v Tannbachu, fiktivní vesničky na pomezí Bavorska a Durynska v Německu. Vesnice se ocitla přesně na hranici mezi americkou a sovětskou poválečnou okupační zónou. V dubnu 1945 ji nejprve osvobodila americká vojska, pak její část na základě politických dohod do své správy převzali představitelé Sovětského svazu. Během pár let se rozjela studená válka, Německo se rozdělilo na NSR a NDR a vesnice Tannbach se ocitla přesně na hranici východního a západního světa.

Za možnost natáčení v Běsně poskytli producenti německého filmu i příspěvek pro město Kryry. Celkem šlo o zhruba 300 tisíc korun za obě řady. Zastupitelé v Kryrech rozhodli peníze použít na různé opravy a vylepšení právě v Běsně. Jednou z nich byla například revitalizace rybníka.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru